Sarı sendikanın yalan ve iftiralarına karşı gerçekler

3500 maden işçisinin 5 yıldır ödenmeyen tazminat hakları için maden işçilerinin iradesiyle ve sendikamız Bağımsız Maden-İş’in öncülüğünde başlatılan hak arama mücadelesi bugün sonuç verme aşamasındadır. 5 Ekim’den bugüne Manisa Kırkağaç Çamlık mevkiinde, Manisa Valisinin yasa dışı kararıyla Jandarma tarafından engellenen Ankara yürüyüşümüz, hak arama mücadelemizin en önemli ayağı olmuştur ve elde edilecek her türlü kazanımın yol açıcısıdır.

Ankara yürüyüşümüze ne zaman ve nasıl karar verildiği, yürüyüşle ne hedeflediğimizi, dayanışmayla bugüne kadar nasıl geldiğimizi ve Bakanlıkla yapılan görüşmelerin içeriğinin ne olduğunu çeşitli iletişim araçlarıyla Türkiye kamuoyunun bilgisine ayrıntılı olarak sunmuştuk. Buna rağmen Sarı sendika Türkiye Maden İş, Soma maden işçilerini ve kamuoyunu manipüle etmek amacıyla, her biri birer yalan ve iftiradan ibaret olan basın açıklamaları yapmaktadır. Bunlarla da Soma’da, sendika uzmanlarımıza ve direnişçi maden işçilerine karşı provokasyon zemini oluşturmaya çalışmaktadırlar.

Sorunu sanki kendileri çözmüşçesine konuşarak maden işçilerini dilekçe vermeye şubelerine çağırmakta öbür taraftan mücadele eden sendikamız ve maden işçilerini marjinal gruplar olarak lanse edip meşruiyetimize gölge düşürmeye çalışmaktadırlar. Yerel basında yer alan bu yalan ve iftira haberlerle Soma maden işçilerinin ve yerel halkın yanlış bilgilendirilmesine karşı biz de arşivimizden derlediklerimizi burada yayınlayarak gerçekleri bir kez daha tüm halkımıza ifade etmek istiyoruz:

1.Sarı sendika Türkiye Maden İş, maden işçilerinin kıdem tazminatlarının taksitle ödenmesini içeren SATIŞ PROTOKOLÜNÜ imzalamış ve taksitlerin ödenmemesi durumunda işverenle anlaşma yaparak mahkeme kararını boşa çıkarmış, patronları kurtarmıştır.
Son yaptıkları basın açıklamasıyla da maden işçilerine yaptıkları ihaneti kabul etmişlerdir.

2.Soma maden işçilerinin tazminatların ödenmesi talebiyle yaptıkları ilk yürüyüş 10 Temmuz günü Soma TKİ Müdürlüğü önüne yapılmıştır. Yürüyüş sonunda müdürlükle görüşme yapılarak olumlu bir sonuç ALINAMAMIŞTIR.

3. İkinci yürüyüş 21 Ağustos’ta kadınlar, çocuklar, gençler ve tüm kesimlerden insanların yüksek katılımıyla Soma Cengiz Topel meydanından Soma TKİ Müdürlüğü önüne gerçekleşmiştir. Yapılan ikinci görüşmeden de olumlu sonuç çıkmamış ve ANKARA’YA YÜRÜYÜŞ kararı alınmıştır

4.Üçüncü yürüyüş, 5 Ekim tarihinde Soma’dan Ankara’ya doğru başlanmış olup, katliamda hayatını kaybeden 301 işçi kardeşimizin her biri için bir kilometrelik yol yürünmesiyle ANKARA TKİ önüne varma hedefini taşımaktadır. Engellendiği Kırkağaç Çamlık’ında halen beklenilmektedir.

5.Yürüyüşte yer alan maden işçileri ve sendikacılardan oluşan 5 kişilik işçi temsilci heyeti Ankara’ya giderek Enerji Bakan Yardımcısı ile görüşme yapmıştır. Ortak bir karara varılamadığı için 5 KASIM’A YENİDEN GÖRÜŞME tarihi kesilmiştir.

http://www.somakaraelmas.com/bir-kurusu-bile-zayi-olmayacak.html

6.TBMM’deki TÜM SİYASİ PARTİ grup başkanvekilleri soma maden işçilerinin Ankara yürüyüşü hakkında bilgi sahibidir ve sorunun çözümü için katkı koyacaklarını meclis kürsüsünden dile getirmişlerdir.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, sarı sendika Türkiye Maden İş'in mücadele kazanımlarımıza çökme girişimine ve AKP'…

Posted by Bağımsız Maden-İş on Friday, October 25, 2019

Sarı sendika Türkiye Maden İş istediği kadar yalan söyleyip sendikamıza iftira atsın, bizim söylediğimiz, yaptığımız her şey açık ve arşive kayıtlıdır. Hesabını veremeyeceğimiz tek bir sözümüz ve hareketimiz olmamıştır, olamaz da! Bizim kavgamız ekmek kavgasıdır. Sarı sendika tarafından yapılmak istenen provakasyon girişimine karşı halkımızı soma maden işçilerinin ekmek kavgasına sahip çıkmaya davet ediyoruz.