Torbaya madencinin hakkı girmeli, takipteyiz!

Sendikamız öncülüğünde maden işçisi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için aylardır sokaklarda mücadele ediyoruz, aynı zamanda sorunlarımızın muhataplarıyla görüşmeler yapıyoruz. Uyar madencilikte arkadaşlarımızla yağmur çamur demeden günlerce sokaklarda meydanlarda direndik. 7 Kasım 2020’de verilen sözler üzerine eylemlerimize ara verdik.

Ermenek’teki maden işçisi arkadaşlarımızla 193 gündür mücadele azmimiz ve kararlılığımız hiç eksilmeden ilk günkü kararlılığıyla devam ediyor. Aynı şekilde 25 Kasım 2020’den itibaren devletin en yetkili ağızlarının verdiği sözler üzerine eylemlerimize haftada bir basın açıklaması yapmak şeklinde ara verdik.

Uyar Maden işçilerinin ödenmeyen tazminatları, Uyar Madencilikte iş kazası geçiren arkadaşların tazminatları, Soma Kömür İşletmeleri’nde ödenmeyen iş kazası tazminatları, Ermenek’te Özbey’lere ait işletmelerde çalışan işçilerin tazminat ve alacakları, Ermenek’te 2014’te hayatını kaybeden 18 maden işçisi kardeşimizin ölüm tazminatları tüm görüşmelerde ve eylemlerde temel talebimizdi, hala bu taleplerimizin arkasındayız.

Taleplerimizin muhatapları ve çözümde katkı sağlayacak tüm muhataplarla görüşmeler yaptık. En son 9 Şubat 2021’de TBMM’de grubu bulunan tüm partilerle ve İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde çok kısa süre içinde mecliste çıkarılacak torba yasayla sorunun çözüleceği en yetkili ağızlardan tarafımıza iletildi.

 9 Şubat’tan sonra yaptığımız telefon görüşmelerinde Enerji Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile sorunun diğer muhataplarının talepleri ve sorunları çözmek için bir araya geldikleri ve mutabakata vardıkları İçişleri Bakanlığı tarafından tarafımıza iletilmiştir. Bu aşamadan sonra süreci tamamlamak üzere Enerji Bakan Yardımcısı sayın Şeref Kalaycı’nın görevlendirildiği tarafımıza iletilmiştir.

TBMM’de yüz yüze görüşmelerimizden sonra özellikle Uyar Madencilik patronları tarafından mağdur edilmiş işçilerin sorunlarının hemen çözüleceği, çıkarılacak ilk torba yasada yer alacağı ve yasa tasarısının hazırlandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Sürecin başından itibaren tüm aşamalarında yetkililerle istişare içindeyiz ve yasa çıkana kadar da görüş alışverişimiz devam edecektir.

Maden işçisi kardeşlerimizle birlikte dişimizle tırnağımızla kazıya kazıya bugünlere getirdiğimiz mücadelemizi taleplerimizin tamamı karşılanana kadar, mağduriyetlerin tamamı giderilene kadar sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz. TBMM’de tüm partilere sorunlarımıza duyarlılık gösterilmesini ve verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesi için tüm taleplerimizi karşılayacak şekilde yasa teklifinin bir an önce hazırlanarak TBMM’ye getirilmesini ve yasal düzenlemenin yapılmasını bir kez daha talep ediyoruz.

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ !

BAĞIMSIZ MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI
TAZMİNAT MAĞDURU UYAR MADEN İŞÇİLERİ