Direnişin 100. gününden: Çabalarınız nafile, korkmuyoruz!

25 Kasım günü Ermenekli madenciler Ankara istikametine yürüyüşe başlamış, polis ve jandarmanın şiddetli saldırısıyla karşılaşmışlardı. O gün birçok kadınla birlikte madencilerle kol kola yürüyen, tomanın direnenlere dönük saldırısını engellemek için bedenini siper eden Fadime Bahçeci, madenci kardeşlerimiz Engin Örnek ve Kerim Keskin Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün şüpheli sıfatıyla polisi ve jandarmayı tehdit ettiği gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde madencilerle kol kola direnen ve bugün verdiği ifade de tomanın önüne ısrarla gittiğini korkusuzca belirten Fadime Bahçeci başta olmak üzere tüm kadınların direnişi hepimize örnektir.

O halde soruyoruz:

Günlerdir madencileri ve ailelerini ifadeye çağırma ve benzeri yöntemlerle korkutmaya çalışarak kimi, kimleri koruyorsunuz? Bugün itibariyle Ermenek’te 100 gündür süren direnişte sürekli oylamaya çalıştığınız madencileri mi yoksa patronu mu koruyorsunuz?

Güneyyurt’ta, Ermenek’te madencilerin haklarını almak için bir basın açıklaması yapması bile binlerce polisin, jandarmanın ablukası altında gerçekleşiyor.

Bastırma, ifadeye çağırma, gözaltında tutma çabalarınız nafile! Altını defalarca çizdiğimiz bir sözümüz var: “Korkmuyoruz!” Patrondan, karşımıza diktiğiniz güçlerden de korkmuyoruz.

Bize defalarca bakabilirsiniz, gözlerinizin altında tutabilirsiniz. İnceleyebilirsiniz. Göreceğiniz iki şey var:

1. Haklı olduğumuz.

2. Korkuya kafa tuttuğumuz.

Biz, yalandan dolandan anlamayız. Mücadelemizin başından beri hakkımız olanı almadan bu yoldan dönmeyeceği söyledik. Şuanda da daha kararlı bir şekilde ifade ediyoruz, biz bu yoldan dönmeyeceğiz. 2 günde çözülecek meseleyi günlerce, haftalarca uzatan, madencileri ve yakınlarını ifadeye çağırtarak yıldırmaya çalışan, emeğin değil patronun yanında saf tutan anlar yalandan, dolandan; biz değil!

Müzakereden yana olan ve sürekli müzakere zeminleri sürsün diye geri adım atan biz olduk. Hala bekliyoruz. 10 Aralık Perşembe günü saat 15.00’de Güneyyurt Meydanı’nda basın açıklamamız var. Verilen sözlerin tutulmasını tekrar hatırlatacağız. Bir hafta sonra bir daha basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Bu yıl bitmeden tekrar Ankara güzergahında olacak ve Türkiye emekçilerine yaşadığımız adaletsizliği daha güçlü bir şekilde anlatacağız.

Verilen sözler yerine getirilmezse bunu mutlaka yapacağız çünkü biz bugüne kadar ne dediysek onu mutlaka yaptık.

Mutlaka kazanacağız!

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası