HAKSIZ GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN FİİLİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SON BULSUN

Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde Ermenek’te gerçekleştirilmek istenilen Ankara yürüyüşü polis tarafından hukuka aykırı bir şekilde şiddet ve baskı ile engellendi, bütün Güneyyurt Beldesi fiilen kapatıldı!

Madenciler, sendika uzmanları, madencilerin aileleri ve Ermenek halkı bu engelleme esnasında darp edildi, sendika başkanı, sendika üyeleri ve uzmanının da içinde olduğu 9 müvekkilimiz gözaltına alındı.

Direniş alanı olan Güneyyurt Meydanı’ndaki madenciler ve aileleri meydandan zor kullanarak dışarı çıkarıldı hatta madencilerin meydandaki eşyaları dağıtıldı, meydan talan edildi.

Sendikamızın öncülüğünde yürütülen direnişi hukuka aykırı bir şekilde engellemek isteyen devlet, bütün Güneyyurt beldesinde fiili sıkıyönetim başlattı. Madencilerin ve Ermenek halkının meydana girmesine, sokakta dolaşmasına dahi izin verilmemektedir. Kolluk kuvveti Güneyyurt sokaklarındaki vatandaşa valinin sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini söyleyerek görevini kötüye kullanmakta, seyahat hürriyetini, kişi özgürlüğü ve güvenliğini hiçe sayarak suç işlemektedir.

Bütün bu hukuka aykırı uygulamalara karşı Ermenek Nöbetçi Savcılığı, Jandarma Komutanlığı, Ermenek Adliyesi ve Karaman Valiliği ile iletişim denemelerimiz karşılıksız kalmış, bu uygulamaya karşı idarenin ve kolluğun bütün kurumları kayıtsız kalmış, görevlerini yerine getirmemiş ve bu suça ortak olmuştur.

Ermenek halkının ve madencilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı, seyahat özgürlüğü kolluk veya idare tarafından keyfi kararlar ile engellenmez!

Bağımsız Maden İşleri Sendikası avukatları olarak bu hukuka aykırı uygulamanın derhal son bulmasını, gözaltların serbest bırakılması gerektiğini söylüyoruz.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Avukatları