Taleplerimiz karşılanana kadar Güneyyurt meydanında oturmaya devam edeceğiz

Basına ve kamuoyuna;

Bizler Seba, Cenne ve Akpınar havzasında çalışan maden işçileriyiz. Yıllardır üç kuruş para kazanabilmek için yerin yedi kat altında ter döktük. Evimize ekmek götürebilmek için sakat kaldık, yaralandık ve hatta can verdik. Bunların karşılığında Özbeyler ailesinin iki dudağı arasından çıkacak söze mahkum edildik.

Bundan 54 gün önce maden ocağında başlattığımız direnişle bu adaletsizliğe “artık yeter” dedik. Bir yılı aşkın süredir alamadığımız maaşlarımız, yatmayan tazminatlarımız, BES kesintilerimiz ve ocaklarda gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması için çalmadığımız kapı kalmadı. Sorunlarımızın çözümü, haklı taleplerimizin yerine getirilmesi için her türlü müzakereye açık davrandık. İl sınırlarımız içinde bulunan bütün mülki amirlere, Enerji Bakanlığı’na, TKİ Genel Müdürlüğü’ne, siyasi partilerin grup başkan vekillerine derdimizi anlattık. Gelinen nokta itibarıyla sorunlarımızın çözümüyle ilgili hiç bir karşılık alamadık.
Anladık ki işçinin işçiden başka dostu yok!

Taleplerimiz

  1. Maaşlarını alamayan arkadaşlarımızın maaşları derhal ödensin.
  2. Tüm Tazminat mağdurlarının tazminatları ödensin.
  3. BES kesintileri ödensin.
  4. Madenlerde gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliği koşulları yerine getirilsin.
  5. İşten atılan işçiler derhal geri alınsın.

Bu haklı taleplerimiz için verdiğimiz mücadele sonucu merkez ocakta yani Cenne1 ocağında maaşlarını alamayan arkadaşlarımızın dün itibariyle maaşları yatırıldı. Fakat hala Turab ve Özkar’dan 50’den fazla arkadaşımızın 4-5 aylık maaşları ödenmedi, maaşları yatan arkadaşlarımızın ise BES kesintileri, yıllık izin ve fazla mesai ücretleri ödenmedi yani paraları eksik yatırıldı. Maaşlar yatırıldı diyenler yalan söylüyor. Pandemi döneminde yani işten atılmaların yasaklandığı dönemde 31 arkadaşımız haklarını aradıkları için tazminatsız işten çıkarıldı ve bir kuruş tazminat alamadılar. Sorunlar çözüldü diyenler yalan söylüyor. Buradan Ermenek, Güneyyurt halkına ve kamuoyuna sesleniyoruz Özbeyler’in bugün gerçekleştireceğini duyduğumuz basın açıklamasında yapacağı yalan yanlış sözlere inanmayın.

Bizler Maden işçileri olarak yukarıda saydığımız taleplerimiz karşılanana kadar Güneyyurt meydanında oturmaya devam edeceğiz ve herkesi desteğe bekliyoruz.

Bu topraklar, bu halk bu hırsızlardan, bu çeteden, bu katillerden kurtulana dek mücadelemiz sürecek.