KORKMUYORUZ, taleplerimiz kabul edilene kadar evimize dönmeyeceğiz

Bizler, 14 yıldır ölüm ve iş kazası tazminatı alamamış, maden ocağının kapatılması sonrası 8 yıldır kıdem, ihbar ve maaş alacakları ödenmemiş 748 Uyar Madencilik işçisi ve aileleriyiz. Bugüne kadar gidilmedik yol, çalınmadık kapı bırakmadık. Siyasi partilerin ilçe başkanları, il başkanları, kaymakam, belediye başkanı, valilik, milletvekilleri, parti grup başkanvekilleri, TKİ genel müdürlüğü, enerji bakanlığı, çalışma bakanlığı, başbakanlık hepsiyle görüştük. 8 yıldır tek bir adım bile atılmadı, sözler verildi tutulmadı. Tüm hukuki yollar etkisiz ve sonuçsuz kaldı.

Temmuz ayında çıkan torba yasa ile Soma Kömürleri A.Ş’ye ait ocaklarda çalışan 3500 maden işçisinin tazminatlarının ödenme yolu açıldı ama biz Uyar Madencilik işçileri bu yasanın dışında tutuldu. Neden?

Madencilerin haklarını gasp ederek servet biriktiren, işledikleri suçlara rağmen yargılanmayan patronlara milyarlarca liralık vergi afları, ödüller, teşvikler, hibeler, ruhsatlandırmada yeni kolaylıklar sağlanıyorken biz işçilere yönelik herhangi bir düzenleme yok.

Görüyoruz ki devletin gücü ancak hakkını arayan işçiye yetiyor. Patron Azim Uyar ise el üstünde tutulup, korunup kollanıyor, yetmezmiş gibi 2 yeni maden sahası ruhsatı veriliyor. Bugün hakkımız olanı talep edip yürümek istediğimizde bize reva görülense yasak, polis barikatı, gözaltı, biber gazı… Artık KORKMUYORUZ! Yıllarca yerin yedi kat altında işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarının uygulanmadığı ocaklarda çalıştık, ciğer tükettik, iş kazalarında gözlerimizi, kolumuzu, bacağımızı kaybettik, iş cinayetlerinde yanı başımızda arkadaşlarımızı yitirdik. Yıllardır açlıkla mücadele ediyoruz, artık korkmuyoruz.

Patronları korumayı bırakın, madencinin hakkını verin.

Tekrar ilan ediyoruz, KORKMUYORUZ, taleplerimiz kabul edilene kadar evimize dönmeyeceğiz…

Buradayız, ayakta, sokakta ve tetikteyiz. Ankara yürüyüşümüze yapılacak herhangi bir saldırıda sanmayın ki vazgeçeceğiz, buradan yola çıkarız, tüneli kazar Ankara’ya varırız!

Direne direne kazanacağız!

Yaşasın onurlu mücadelemiz!

748 Tazminat Mağduru Uyar Madencilik İşçileri