Bir kazanım daha: AYM’den şehirlerarası gösteri yürüyüşleri kararı

Sendikamız öncülüğünde gerçekleştirilen 3.500 tazminat mağduru işçinin Ankara yürüyüşü keyfi bir şekilde engellenmiş olup bunun üzerine sendika hukukçularımız tarafından açılan davada Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 22’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “… ve şehirlerarası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” hükmünün Anayasa’ya aykırı olduğu talebimiz Manisa 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmiştir.

Gazete haberlerinden edindiğimiz bilgiye göre Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 22’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “… ve şehirlerarası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” hükmü  Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Gerekçeli karara henüz ulaşamadığımızdan sendikamız tarafından daha sonra ayrıntılı bir açıklama yapılacaktır.

Sendikamız hukukçuları Av.Mürsel Ünder, Av.Serdar Gültekin, Av.Emre Erdal ve Av.Şafak Aki’ye özverili ve üstün bir emek harcayarak yürüttükleri hukuk mücadelesi için ayrıca teşekkür ederiz. 

3.500 tazminat mağdurunun 33 gün boyunca sürdürdüğü haklı ve ısrarlı mücadelesinin bir ispatı olan bu karar ile tazminat mağduru işçileri tekrardan selamlıyor, sendikamızın her daim yanlarında olacağını bir kez daha bildiriyoruz.

Bu karar ile Türkiye işçi sınıfına ve toplumsal muhalefete katkı sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.