SARI SENDİKA HAKKINDA MADEN İŞÇİLERİNE DUYURUMUZDUR

SOMA, KIRKAĞAÇ, KINIK, SAVAŞTEPE, AKHİSAR’da oturan halkımıza ve maden işçisi kardeşlerimize duyurumuzdur.

Bugün Soma meydanında sarı sendika yöneticileri beklenildiği ve sürekli yaptıkları gibi pişkince kazanımlarımızı kendilerine mal etmeye çalışan bir açıklama yaptılar. Sendikamızı eleştirirken “hayatlarında maden işçiliği yapmamış ama nasıl olduysa sendikacılığı öğrenmiş insanların Soma’daki düzeni bozmalarına izin vermeyeceğiz” demişler. Bizim genel başkanımız Tahir Çetin İmbat Madencilikte 14,5 yıl yeraltı maden işçiliği yaptıktan sonra altı ay önce emekli oldu, genel merkez yöneticilerimizin tamamı Soma madenlerinde yeraltı maden işçiliğine devam ediyorlar. Oysa sarı sendikanın genel başkanı Nurettin Akçul Ciner Holding’in Çayırhan işletmesinin eski muhasebe müdürüdür, işveren temsilcisi olarak toplu sözleşmelerde imzası vardır, belgelidir. Tek bir gün maden işçiliği yapmadan astronomik bir ücretle uzun yıllardır sarı Türkiye Maden-İş’e başkanlık yapmaktadır. Sarı sendikanın ve maden patronlarının takıntısı haline gelen sendika uzmanlarımız Kamil Kartal ve Başaran Aksu ise işçi sınıfı mücadelesine inançları doğrultusunda zaten tek kuruşu olmayan sendikamızda gönüllü olarak çalışmaktadırlar. Sarı sendikanın bozulduğu şey ise bu gönüllük bağıdır. İşçi aidatlarını yağmalayarak on binlerce maaş alan kan emici patron beslemelerinin bu gönüllüğü kavrama, anlama şansları yoktur. Maden işçilerinin sendikamıza olan büyük teveccühü onların uyuma düzenlerini bozdu.

Sarı sendika, Alp Gürkan’la protokoller yaparak üyesi maden işçilerini satarken ve sonrasında Beşyol’da, Soma Meydanı’nda Alp Gürkan’a yeni maden sahası verilmesi için uğraşırken, biz Eynez madencilerinin tazminat haklarını mücadeleyle kazandık.

Sarı sendika mahkemeye gidin, bu seçim sonrasını bekleyin, şu referandum sonrasını bekleyin derken, biz yasa fikrini ortaya attık ve bu doğrultuda amansız bir mücadeleye giriştik. Sarı sendika yöneticileri yasa fikrini küçümseyip, aşağıladılar.

Biz tazminatları kazanmaya çalışırken sarı sendikanın yaptığı tek şey mücadele eden işçileri bölmeye çalışmakla uğraşmaktı. Nitekim Uyar Madencilik patronuyla iş tutup bir grup Uyar Madencilik çalışanını yanlarına aldılar. Bugün torba kanunda Uyar Madencilik çalışanları yoksa bu Uyar patronunun çıkarı doğrultusunda Uyar işçilerini bölerek oyalayan, Soma meydanı dururken Soma’nın ücra köşesine işçileri gönderen sarı sendika sayesindedir. Atabacası da, Işıklar da, Geventepe de rödovanslı sahadır, kazandılar. Uyar Madencilik de rödovanslı sahadır, tercihen gücün bölünmesini sağlayarak kaybettirildiler. Meselenin yıllarla, mahkemeyle bir ilgisi yoktur, patron çıkarları, sarı sendika hesaplarıyla bağı vardır. Uyar Madencilik çalışanı kardeşlerimize sesleniyoruz, birliğinizi sağlarsanız biz teklifsiz yanınızdayız, mücadele edersek mutlaka ama mutlaka Uyar’ı da kazanırız.

Kendi birliğinin gücünü dosta düşmana gösteren madenci kardeşlerimizi çok seviyoruz ve kutluyoruz.  Güle güle haklarını harcasınlar, değerlendirsinler.

Bize minnet duymasınlar, çünkü biz mücadelemizi minnet duyulsun diye değil işçi sınıfı gücünü geliştirmek için yürütüyoruz.

Kazanılan tazminatlar sizlerin inancı, mücadelesi, bizlere olan sarsılmaz güveni sayesinde mümkün oldu.

Helal olsun size.

Son Söz!

İşçinin alın teri, canı, kanı, kör olan gözü, çürütülen ciğeri, kopan parmağı, kolu, ayağı üzerinden patronlar ve siyasal iktidarla birlikte kurmuş oldukları rant düzenini mutlaka yıkacağız.

Yakındır, hiç uyumasınlar!

BAĞIMSIZ MADEN İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

3500 TAZMİNAT VE EMEKLİLİK MAĞDURU İŞÇİLER