İmbad Madencilik’teki Sarı Sendika kumpasıyla ilgili açıklama

Sendikamızın kurucuları ve genel başkanı dahil bir grup yöneticisinin fiilen çalıştıkları işyeri olan İmbat Madencilik A.Ş’de sendikamızın maden işçilerini üye yapmaya başlamasıyla panikleyen sarı sendika Türkiye Maden-İş bir takım ayak oyunları ve provakasyonlara girişerek sendika genel başkanımız Tahir Çetin’i yasadışı bir şekilde yetkisi olmamasına rağmen disiplin kuruluna sevk edip tasfiye etmeye çalışmaktadır.

Bir işyerinde yetkili, TİS imzalayan sendika tarafından oluşturulan disiplin kurulu işveren tarafından TİS hükümleri çerçevesinde disiplin kuruluna sevk edilen sadece yetkili sendikanın üyeleri ile ilgili karar alma yetkisine sahiptir.

Disiplin kurulu 3 işveren 3 yetkili sendika temsilcisinden olusmaktadır. Doğal olarak karşıt bir sendikanın üyelerini, genel başkanını, yöneticilerini rakip sendikanın temsil edildiği bir disiplin kurulunda yargılıyamaz ve karar verilemez. Bu nedenle işverene verilen bir dilekçe ile bu durum ifade edilmiş ve işveren yeni bir değerlendirme yapmak amacıyla genel başkanımıza konunun yeniden değerlendirileceğini yazılı olarak tebliğ etmiştir.

Bu nedenle değerlendirme süresi dikkate alınarak genel başkanımızın işyerini terk etmeme eylemine ara verilmiştir. Başta üyelerimiz olmak üzere destek veren tüm emek dostlarımıza teşekkür ediyoruz.