Sömürüye ve Ölüm Dayatmasına Karşı DİRENECEĞİZ!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, dünyada sınıf savaşının tüm çıplaklığıyla görüldüğü ve şimdilik kazananın sermaye sınıfı olduğu, küresel salgın günlerinde gerçekleşecek.

Her gün binlerce işçi kardeşimiz ve aileleri Koronavirüs salgını nedeniyle hastalanıyor ve ölüyor. Patronlar ve onların ayrıcalıklı kıldığı “diğerleri” ise korunaklı evlerinde, villalarında, adacıklarında, saraylarında salgının biteceği günü bekliyor. Evde kalamayan bizler, her gün “çarklar dönsün” denilerek madenlerde, şantiyelerde, depolarda, nakliyede, fabrikalarda, marketlerde zorla çalıştırılıyoruz. Madenler birer ölüm kuyusuna dönüştü. Her gün onlarca işçi kardeşimize Covid-19 teşhisi konuyor.

Buna karşın hükümet salgını fırsat bilerek, patronları koruyan düzenlemelerle biz işçileri açlıkla virüs arasında tercih yapmak zorunda bırakmış, bir maske dağıtımını organize edemezken işçilerin ölümüne çalıştırılma koşullarını hazırlamıştır. 

Salgın bir kez daha gösterdi ki hayatın her alanını var eden bizler bu düzenin çarklarını durdurabilir, kanımızı emen bir avuç azınlığı sırtımızdan atabiliriz. 

Kardeşler; işten kaçınma hakkı, ücretli izin, ücretsiz sağlık ve elimizden alınan tüm haklarımız için şimdi örgütlenme, birlikte mücadele etme ve daha gür sesle haykırma zamanı.

Ölümüne çalıştırılmaya karşı direneceğiz. Sömürüsüz, eşit ve özgür bir geleceği kendi ellerimizle kuracağız.

Yaşasın İşçilerin Birliği

Yaşasın 1 Mayıs