Murgul maden işçilerine saldırı ve gözaltı

İşe iade davalarını kazanan Murgul maden işçilerine Eti Bakır A.Ş. yetkilileri bu sabah görüşmek için randevu verdi. Görüşmeye giden işçilere Eti Bakır A.Ş. yetkilileri ve kolluk güçleri silah doğrulttu, işçilerin üzerine araç sürüldü. Bu da yetmezmiş gibi 10 işçi gözaltına alındı.

Cengiz Holding, sahibi olduğu Artvin Cerattepe ve Murgul Damar’daki maden işletmelerinde işçiler Ocak ayında zam, ikramiye ve çalışma koşullarında iyileştirme talepleri ile iş bırakma eylemleri gerçekleştirmiş. Fiili olarak grev yapan işçiler karşısında ise Cengiz Holding başta bine yakın işçinin iş akdini feshetmişti. Sonrasında bin işçiden 36’sı dışında hepsinin işe iadesinin gerçekleştirilmesi üzerine geride kalan işçiler direnişe geçmişti. İşe iade davalarını kazanan işçilere bu sabah şirket yetkililieri ile görüşmek için randevu verildi.

Sabah şirket merkezine gelen işçilerin üzerine şirket yetkilisi Sinan Kabaloğlu ve Hakan isimli güvenlik görevlisi aracını sürdü. İşçiler ölüm tehlikesi atlattı. Diğer güvenlik görevlisi Süleyman Erdoğan işçilerin üzerine silah doğrulttu ve havaya ateş açtı.

Jandarma ise saldırıya uğrayan işçileri gözaltına aldı. İfadeleri alınan işçiler savcılıktan serbest bırakıldı.

Şirket ve şirket yetkilileri hakkında davacı olan işe geri dönmeye çalışan işçiler kazanılmış haklarının takipçisi olacaklarını belirtti.